11.10.2022 г., 13:17 ч.

Адажио в Ти минор 

  Поезия » Друга
167 4 5

Небе непристъпно.

С дрехи съдрани,

обратно поели,

отчаяни облаци  

се свличат посинели.

 

Изгубен е смисълът

и луднал се търси,

но няма намиране.

Денят се е сдухал,

подпухнал от взиране.

 

И възел е времето.

Минути присвити

тъжат неразбрани

и зъзнат от липса,

до болка смълчани.

 

Светът е пресипнал.

И лутат се, лутат

писма без адреси,

безпомощни скитат

и питат къде си ...

 

 

© toti Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??