10.11.2023 г., 15:10 ч.

Адет 

  Поезия » Хумористична
169 0 1

Котаракът Бобо

и мишокът Кери

станали комбина.

Всеки искал да намери

в другия роднина.

Решили в клетвен те оброк

да живеят без измама.

Първият на клетвата урок

бил прегръдката голяма.

Устремено скочил котарака

гальовно мишката да гушка,

а тя от радост без да чака

бързо в лапите се мушка.

Но... котарашкият адет

разтупкал му сърцето

и без да мисли... за обед

изхрускал той мишлето.

 

Поуката от тази басня

за всички, тя е твърде ясна.

Между котарак и мишка

комбина има само в книжка.

© Олга Дамянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??