24.10.2024 г., 22:56 ч.

Адресът песен е 

  Поезия » Пейзажна, Философска
103 1 2

Върви октомври сам и птичата му свита,
над него за последен път сега лети.
Ноември идва тихо и за пътя пита,
извадил тръните от босите пети.

 

Октомври няма своя улица и къща,
на мен прилича – тъжно-весел и уви,
когато вятърът посоката обръща,
след свойта скитническа орис той върви.

 

Дори катуните отдавна се прибраха,
на топло нощем даже циганите спят...
Аз и октомври – смугли скитници без стряха.
Адресът песен е, дом – целият ви свят.

 

А щом ноември ни оплаче с дъждовете
и как оплакват се усмивки и души?
И цъфне бяла хризантема – позовете
по име вятъра и ще ви утеши.

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??