30.05.2023 г., 6:52 ч.

Адът 

  Поезия » Свободен стих
92 0 0

Адът

 

Нужен ли ада за човека - да.

В клетката на невъзможност се намираш.

Изхода търсиш интензивно.

Водите на живота в русла нови потичат.

 

Виж, разгледай котенце едно.

Напред-назад навсякъде се движи и пълзи.

Изучава пътищата на живота.

Яде и после да спи иска.

 

Това е интересът жизнен.

Да, затворените пътища на ада

Отварят пътища нови.

Болен си здраве търсиш, лошото преди

Сега добро ти изглежда 

 

Адът - той в сметка крайна е реакторът 

Ядрен - източник на смесване.

Времената на съзнанието смесва.

Пътищата равнопоставя за миг.

Волята, търпението вика.

 

С времето приятел на ада ставаш.

Единствено Небето на ада е равно.

Трите свята овладяваш постепенно!

 

Небе, земя и ад.

Те са всичко за всичко.

Малко благо ли е въздух да дишаш.

С водата студена да се обливаш.

 

Глад да понасяш.

Тъмнината да уважаваш и използваш.

Очите, светлината, слънцето.

Звуците да оценяваш.

 

Адските състояния са ад.

Те са пътя краен (нужен) на обожествяването.

На очовечаването.

Смъртта на адовия фон е приемлива.

 

За хора, същества, животни

Понятие ново адът дава.

Нови приятели и врагове виждаш.

Инцидентът всеки - точка, запетая е

На дело, действие всяко.

 

Спри се, откажи се от пътя този,

Адът носи който!

Котенцето малко ти си.

Храстите те спират.

Пътеки нови търсиш-намираш!

 

Велес владее трите свята.

Хората заминали живи са.

Те знаят що е ад.

С тях да се дружи трябва.

 

Адът чака и бди - всеки човек през

Него ще мине!

Всеки човек да мине през него -

Чест е!

 

На Небето, Земята, боговете Слава!

Чрез ада човек бог ще стане.

Не искаме ад. Добре!

Но зад него красота невиждана има.

 

Исползвай ада, и като дойде той

Добро най- е да го прославяш!

Да го използваш за нов, прекрасен Път.

На ада слава, да не идва - да,

Но и да дойде - раят ще ни приоткрие 

За миг един прекрасен.

 

На деня, на нощта и на ада слава!

Да се спускаме надолу не бива.

Виж къде изтича енергията твоя.

Спри я, затвори дупките черни, и адът ще  

Отдалечи се!

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??