28.08.2013 г., 0:17 ч.

* * * 

  Поезия
847 1 8

Мисля, че на Господ му става все по трудно да раздели праведните от грешните,

Светците от съзаклятниците,

Чистите от омърсените,

Ако волята ми е чиста, мислите - праведни,

Тогава защо все съм заобиколена от толкова грешки?

Ако делото ми е чисто, мисълта - свята,

Тогава защо цялото ми съществуване е грях?

Ако след смъртта се крие истината - защо колкото се доближавам до нея, се появяват повече въпроси?

В Чистилището е бъркотия,

В Рая е празно,

Всеки избира собствения си Ад!

© Ивана Кирилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??