18.11.2018 г., 15:46 ч.

Агнеца в мен 

  Поезия » Свободен стих
474 0 0

Стоя под  душа на своята неопетнената съвест 

с надежда ледена вода да охлади страсти чужди.

Да заглуши воя на разкъсващи стенания и вопли,

да върне познатия покой и тишините мои бели.

Не клокочат в душата ми ни лъжи, нито клетви.

На омразата как да отвърна с омраза? Не мога!

С подлост плющяща ли да другарувам? Не мога!

Моя душа, Кръстопът на съдби, на вери различни,

снишават небето твое развихрени пари бензинни!

Колко ли често в теб ауспухът на низостта ще пуши,

ще изхвърля дим отровен и Агнеца в тебе ще души?!

Ти остани Себе си! Тиха, невидима под душ от лъчи!

Прошка и обич тиха към Себе си и към другите бъди!

 

Samadhi

© Гюлсер Мазлум Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??