24.07.2012 г., 21:32 ч.

Ах, глупави, глупави хора! 

  Поезия
1071 0 3

Нелепо живота си харчим,
сковани във страх от смъртта.
Самотните залци нагарчат,
самотните нощи болят,
товарът на тайни дребнави
се влачи след нас като шлейф.
Лелеем съмнителна слава,
а влачим ума си на дрейф.

 

Крещим за любов с пълно гърло,
а щом я намерим - мълчим.
И подсъзнание мърляво
опитваме да заличим
под грим от фалшиви усмивки,
под маски от благи слова.
Във лъскави, скъпи обвивки
прикриваме тленни тела.

 

И все не му хващаме смисъла,
все „To be, or Not to be?”
Така, в глупостта си залисани,
животът през нас си върви.

© Ели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??