Ах, младоженците,
погледите устрелѐни
право в сърцето ти,
бездна от надежда
тихо отчаяние,
ах, младоженците,
водолази в дълбините
на очите ти,
пригвоздяващи те
върху сърцето си,
закотвена в зениците им.
Ах, младоженците,
прегръщащи съня ти
от думи и безмълвие,
ловци на птици
в душата ти.
Зад тъмното
ветрило на очите,
опияняващо небцето
гъсто чувство.
© Boyana Всички права запазени