28.08.2012 г., 10:09 ч.

Ах, Октомври! 

  Поезия » Пейзажна
633 1 1

Ах, Октомври, месец на поети,

"Две хубави очи" в теб са вечни.
Казваш своето чрез тихата река,

заслушан в ехото на отминала съдба.

 

Рисуваш с пръстите танцуващи листа,

в полет чувства, любов и свобода.

А кестенът пее за своята тъга

и приказки омайни шепне на света.

 

Ах, Октомври, месец на честта,

баща грижовен, дарил ни есента.

Снежецът, наедрял, небето посребри,

хапливата утрин илюзията разкри.



поздрав за Imperfect(Яна), талантливата везна!

© Иван Ценов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотен си, продължавай все така!
    Разписвам се с една голяяяма шестица, защото напълно си я заслужил.
Предложения
: ??:??