Дълго чакам тоя Пфайзер
да пребори моя щам.
И така да ме опази -
да не поркам вкъщи сам!
Че съвсем не ми е лесно
в карантината без сняг
да запея друга песен,
да не съм докрай айляк!
Знам - че скоро ще нехая
за ужасния сезон.
Пак ще скокна до Патая,
ще развея моя клон
сред известни булеварди,
в едноликите тълпи,
а край топли водопади
из дъждовните гори
ще се смея с чудни тайки,
ще желая нечий гръб,
и с размъкнати хавайки
ще се будя в някой пъб.
А когато... ми омръзне
да се шляя без нега,
и по плажове да зъзна
с Блъди Мери под ръка,
може пак да се завърна,
тука - в новия бардак.
И отново - да прегърна,
като истински айляк
сто - фамозни балерини,
с ваксинирани гърди!
Нимфоманки - домакини
и изгряващи звезди!
Юри
Йовев
Януари
2021 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
Благодаря ви!