4.12.2019 г., 19:44 ч.

Айзък пътува 

  Поезия » За деца
480 1 0

Айзък пътува

 

         Автор: Огнян Колев

 

 

Малкото юначе,

което си няма калпаче

(понеже все си го губи)

и никак не го обича,

скоро ще почне да тича,

да говори, после да срича.

 

Малкото юначе

пътува, сънува,

върти се бълнува.

Нощем предвкусва,

опипва с ръчички

и търка очички

 

Малкото юначе

сутрин с усмивка престъпва,

широко попиващо всичко.

Разтяга прозявки

и чака заявки

за игри и закачки.

Защото денят е винаги хубав,

когато ти викат по име,

а ти отговаряш с

- мама и тати.

 

© Огнян Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??