14.09.2008 г., 23:54 ч.

Ако... 

  Поезия » Друга
498 0 8
Ако имах роял,
клавиристите щяха да пожелаят
да ми посвирят...
Разбира се! 
Бих им дал.
Да откажа?...
Няма причина.

Ако имах пари,
банкери щяха да пожелаят
да ми ги пазят...
Разбира се!
Бих им дал.
Не бива в страх да треперя и лазя...

Ако имах кола,
шофьор сигурно щях да си наема.
Разбира се!
С ограничени правила -
откара ли ме някъде,
да ме взема...

Аз обаче имам душа
и тя ми чертае битието.
Разбира се, че греша!
Безгрешните са на небето...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??