Ще поканиш ли в себе си нова любов,
ако старата мълком те гледа?
Ако всеки момент, всеки горестен зов
си се молил да ѝ е последен?
Ще си кажеш ли пак: "Този път ще е Тя"?
Ще се втурнеш ли да си я случиш?
Или другата първо ще жалиш с цветя,
кислорода ѝ сам щом изключиш?
Ще заплачеш ли? Даже да не е печал
онова, дето пари в гърдите...
Ако всъщност е глътката въздух, събрал
нов копнеж по мечти неразкрити?
Ще повярваш ли още веднъж в пролетта,
ако есенно капе в дома ни?
Или с друга любов ще обърнеш света,
та сълзите да станат фонтани?
Щом дотук си отвърнал на всичките с "Да",
не отлагай, сбогувай се с мене!
По-добре да ти дам с моя край свобода,
вместо прът да съм в спрялото време.
© Пепа Петрунова Всички права запазени