Ако можех
Развява вятърът косите ми.
Птицата бяла към мене лети.
Гласа на славея слушам,
като блясък в мене гори.
Но ти, Слънце, поспри се - не ме изгаряй!
Вятър мой, с мен ела!
Вперил поглед ясен,
танцувай, живей и лудей!
Ако можех само време да догоня
и като птица в простора да летя,
бих искала да мога и да взема
благословията на времето, с което аз вървя.
© Мария Всички права запазени