Jul 26, 2012, 11:45 PM

Ако можех 

  Poetry » Other
473 0 0

Ако можех

 

Развява вятърът косите ми.

Птицата бяла към мене лети.

Гласа на славея слушам,

като блясък в мене гори.

 

Но ти, Слънце, поспри се - не ме изгаряй!

Вятър мой, с мен ела!

Вперил поглед ясен,

танцувай, живей и лудей!

 

Ако можех само време да догоня

и като птица в простора да летя,

бих искала да мога и да взема

благословията на времето, с което аз вървя.

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??