22.10.2018 г., 0:38 ч.

Ако можех 

  Поезия » Любовна, Друга
650 8 11

Ако можех да съм Слънцето през май,

бих те топлил аз, дарил те бих с надежда,

бих те галил нежно, без да има край

никога друга не ще бих и поглеждал.

 

Ако можех да съм августовски дъжд,

ненаситна да си, бих те напоил.

Всяка жажда ще изгоня отведнъж –

с мощен, яростен плам бих я утолил.

 

Ако можех да съм грозде в есента –

ти побързай, обери ме, нямай свян.

Напълни ме в бъчви и сред зима зла

виното разлей на коледен мегдан.

 

Ако можех да съм лодка във море,

бреговете бих достигнал най-незнайни.

Нищичко не може вече да ме спре,

да открия и обичам твойте тайни!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??