25.01.2013 г., 20:02 ч.

Ако можех от себе си да те спася! 

  Поезия » Друга
646 0 8

Ако можех да те изкрещя!
В черупката на орех 
би усетил ударите на земята.
Ако можех времето да спра!
Когато Вярата помолех 
да отърси от мъките душата.
Ако можех от себе си да те спася!
Би докоснал падаща звезда
и там, където събира се денят с нощта,
би чул звука от флейта в небесата.
Ако можех силно да крещя!
Бих те изтръгнал от мен!
Но си мой! Ще те задържа!
Дяволе, до сетния ми ден...

 

© Елeна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??