16.03.2012 г., 23:48 ч.

Ако в самотен миг ти стане тъжно, ми пиши... 

  Поезия » Любовна
678 0 9

Ако в самотен миг ти стане тъжно, ми пиши! -
Ще чуя твоя вик - дори далече да си ти...

И нищо, че в нощта изгубените дни тежат...
Светулки от мечта дано все пак те утешат!...

И нищо, че с тъга ни се усмихна Любовта...
А можеше сега да ни целува топло тя...


Ако в самотен час ти стане тъжно, ми пиши! -
И нищо, че от нас остана спомен от сълзи...

Шептяха ни звезди... Цъфтеше моята душа...
Откъсна цвете ти - умряха другите цветя...

За мене си спомни, пречистена от тиха скръб!
И твоите сълзи във тъмното ще заискрят...


Ако в самотен ден ти стане тъжно, ми пиши! -
И нищо, че над мен земята черна ще тежи!...

 

 

 Марин Тачков

("Роса-сълза", 2007 г., Български писател)

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??