20.09.2018 г., 21:15 ч.

Ако знаеше... 

  Поезия » Философска
863 6 8

Ако знаеше... Колко много ми липсваш! -
В тази глуха, предесенна тишина...
Като странно, безмълвно махало увисва
и притихва в следобедна дрямка деня.

 

Ако знаеше... Колко студено се стича
самотата... По тъмните вечер стъкла.
А навън - уморени от много обичане - 
шумолят под нозете й сухи листа.

 

Ако знаеше... колко е скъпа цената! - 
да пристъпваш на пръсти в Небесния Храм... 
Ако знаеше... колко горчи свободата!

... В която си сам.

© Гълъбина Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??