6.02.2011 г., 22:05 ч.

Акростих 

  Поезия » Философска
1613 1 2

 

Акростих

 

 Н е ми връщай живота, не искам…

 Я ростта без мечти ме владее

 М илосърдно се самоубивам

 А тя… нощен демон в душата беснее.

 

Н е подхвърляй надежди,

Е дноокото зло го познавам.

Н яма кой преди мен да го срещне.

А аз умея едно – почти безнадеждно

К ръгом да обърна, подлагайки крак.

А ко другото не, поне да отлагам…

З атова не опитвай… яростта е убиец

А нгели няма, мълчиш в самота.

Н е кради от нощта искрицата светла,

О тиди си!

 

Д ребните наглед неща

О тварят стари неличими рани.

Б езотказно, само самаряните

Р азравят като нестинари болката

О тказвайки на любовта.

© Таня Хаджидимитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хей,mariniki (Магдалена Костадинова/, благодаря...
    Дано"...доброто винаги побеждава..." И аз го искам
  • много хубаво написан акростих, зная...
    че това е трудна работа.
    но като в приказките стари..накрая
    доброто винаги побеждава.
    сърдечно..
Предложения
: ??:??