13.08.2007 г., 10:34 ч.

АКРОСТИХ 

  Поезия
1052 0 10
Червените багри на изгрев -
Ездачи на морски вълни,
Страстно водата пронизват -
Те стапят се в миг несравним
И пурпурна обич - небето
Трепти като птичи крила,

Разпръсква лъчи там, където
Омаята блян е била...
Жадуващ за ласки и порив
Денят се заражда красив
Ефирът желание пори -
Нестихващо - бликва във стих

Денят в ярък изгрев се ражда
Единствен със свойта съдба
Неистов копнеж го владее
                   за обич  и свобода...

© Анжела Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??