10.11.2009 г., 13:27 ч.

Ам чи тъй ди, чи ко ся… 

  Поезия » Гражданска
804 0 2

“Ам чи тъй ди, чи ко ся…”

 

Живея в общество без норми

и уча нови диалектни форми.

Че в София са софиянците,

колкото и марсианците.

Тук децата ни играят,

там  и  кучета пикаят.

 

Хлъзнеш се в парка на листо,

а под него - хоп… лайно!

Вдигнеш се - до теб мангал,

портмонето ти обрал.

Милата ни татковина

как  ухае на урина.

 

Заедно с бездомни  кучета

плачат милите ви внучета.

Влизаш днес във магазина -

всеки гледа да те мине.

Млада, сладка продавачка

се държи като простачка.

 

Вече сме били в Европа,

извинявай значи  "опа…".

С притеснения безброй

пак ще стигаме до бой.

Няма край на шир и длъж,

пусни чалга и се дръж…

 

Автори:

МАГ

В. Дикова

© Момчил МАГ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??