19.07.2016 г., 15:51 ч.

Ами ако... ?! 

  Поезия » Философска, Друга
741 0 3

                       

 

                        Продава Мария

Христос на тържището.

 Купува го Ирод, на сметка,

 по-евтино.

 С толкоз не може

 даже

ремик за обущата си

 да купи.

Малко по-долу

Кръстителят взима акриди и вино,

че иде неделя.

 

Днес Симон опрощава лихви,

Саломе -  продава гердани.

Днес един роб струва

пет риби и два хляба.

 

Някой

крещи сприхаво:

                         - На ти роба,

                         върни ми хляба!

 

                         Блясва кама срещу слънцето  

като рибешко око – сиво и лъскаво.

Писък пробива високо.

Камата – вече е кървава.

И Ирод, Йоан, Саломе,

Симон и Мария виждат

Христос казва на мъртвия:

- Стани и ходи!

Мълчи тържището.

Все още никой не вярва.

 

                        А по-късно…

 

                                               *

© Стоян Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??