24.10.2008 г., 15:12 ч.  

Анаста Бялата 

  Поезия » Друга
564 0 7

          "Доверието е по-ценно
           от светлината."
                                древна българска мъдрост

С предателства и със лъжи
душата ми измъчи до припадък.
След дълги, душни нощи аз вървя
по спомените ни на Баш-Бунара.
От мъката ми даже
пресъхна чучура,
а Осъма извива стан болнав,
дърветата въздишат, стенат...
Заровила лицето си
във изгорялата трева
отчаяно ридая.
Каква е тази болка,
която не мога със нищо
да я начертая?!
Навярно Отело не от ревност,
а от изгубената вяра
удуши Дездемона.
Добре, че се научих
да прощавам!

... Отново на Бяла Анаста
стомната звучи!...

© Латинка-Златна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??