2.11.2008 г., 17:54 ч.

Ангел 

  Поезия » Друга
530 0 1
 

Ангелите бяха основно виновни

да хванеш изстиналата ми ръка,

когато потъвах във води отровни.

Рай ли бе, или земна душа?

 

Ангел бе ти - да ме превеждаш,

огъня адски пред мен с приятелство да разреждаш.

Бяла птица бе - с мен да летиш,

Ангел бе - живота ми успя да подредиш.

 

Райската градина в душата си събрала.

С твоите слънца - луните ми огряла.

И ако раят прилича поне малко на теб,

не ме е страх да умра, да прекарам там век.

 

И дори да знаеш ти, че моята луна греши,

слънцето ти пак за мен блести.

Ангел си и ти благодаря,

че можеш да си ми приятелка сега.

 

Просто така, без посвещения.

 

 

© Росица Саси Дамянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??