3.03.2008 г., 10:56 ч.

Ангели - "Отмъстители" 

  Поезия » Гражданска
1416 0 15
                     "Наслада се открива сред непроходимите гори.
                       Екстаз се спотайва край самотния бряг.
                       Тайно общество се крие отвъд морето и неговия рев.
                       Не обичам човека по-малко, а природата повече"
                                                                     Лорд Байрон

Вечер била - по-скоро вечер теменужена.
На нощта душата - с безбрежен поглед,
в облаци витаела - в паяжина ажурена,
а врата открехната - огромно огледало.
Бездна сини очи - с ръка протегната,
плавала върху спомени - душа славянска.
Случай тържествен - с чаша чиста, кристална,
слушала Бетовен - девета симфония.
С мантия бяла - върнала се в настоящето,
от сънища опила се - продала там мечтите,
с чувства насилени - на вълната устояла.
Били камбани - на ангели - "Отмъстители"...

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??