11.09.2019 г., 12:25 ч.

Ансамбъл 

  Поезия
320 0 3

 

 

                             

 

                                       Попиващи очи,

                                       жадно целуват,

                                       безжалостни

                                       с трепет

                                       чертите изкусни.

                                       Нейния профил

                                       рисуват

                                       в знойно дръзновение

                                       устни.

 

                                      Привела

                                      Мраморния одър

                                      лилава огърлица

                                      пламък –

                                      догаря

                                      раждащата перелина

                                     сладост...

 

                                      Дванадесети час

                                      свещта угасна,

                                      приспива сенките

                                      смарагд:

                                      нощта студена,

                                         лик неясен –

                                         пленително омаен

                                         бликащ аромат.

 

                                         Прегърнал орнамента

                                         сребърният вятър,

                                         седефен леденее

                                         из феерии сияйни.                                       

     

© Millennium Aquarius Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Копнежи във "феерии сияйни... "
    Поздрави!
  • Джаз музика изпълнена на живо. Вкус, финес и интелект.Музика за любопитни и талантливи експериментатори и импровизатори.
    Браво!
  • Тайнственост има в тези редове ..."приспива сенките смарагд..."
Предложения
: ??:??