14.10.2011 г., 22:05 ч.

Антиподи и помияри 

  Поезия » Гражданска
505 0 0

            АНТИПОДИ И ПОМИЯРИ

 

Росица Кирилова от екрана праща зов:

                        "За ЖИВОТНИТЕ с любов!

А друг слава трупа

                              със словесната проказа:

              "За ХОРАТА със злоба и омраза"...

Наред със него "СМРАД"

           устата морска риба

                         от екрана лее кал и злоба.

И като търси медиен пазар

                    сред хора мислещи и зрящи,

развява под носа на СЕМ

                   "скандално жълто"

                                          ожълтени гащи.

Гащи от одрисканите

                                  нрави, етика, морал

на анонимно скрити зад екрана

"творци", които жадни за скандална

                                                            слава,

крещят, че им налагат

                                  "цензорна разправа"!

От "Пресата" пък се понася

                                       жълтеникав дим

и лъхва миризмата

                 от "Клоака максима"

                                          на Древен Рим...

 

Макар без пищните дупета на балета,

        аз шоуто на озлоблението гледам

                                         всеки божи ден!

От ЕКРАНА, В ПАРЛАМЕНТА

в ПРЕСАТА, СРЕД ХОРАТА

                                               КРАЙ МЕН!

Не сме виновни ние, Хората,

                                        за тая Тъпотия!

Създадоха ни вече вкус

                      да се храним с таз Помия...

И след като и аз съм вече

                                     животно-помияр,

отправям Зов:

Прати и мене, Роси, грам любов, за цяр!

С тая капчица Любов да се лекувам,

                       па ако ще дори след век,

отново пак да се превърна

                                  във любящ Човек...

А за хората, които

законите човешки не признават

                     и без срам ги нарушават,

Проклятие отправям

                                     с глас към Бога:

Господи, на тия, дето

            сред Рода Човешки

                                             сеят злоба,

прати най-тежката прокоба...

 

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??