5.03.2023 г., 6:36 ч.  

Апева „Студио Х“ 39 

  Поезия » Строги форми, Друга
263 0 0

/Сериен хорър/

 

Дух, зомби, котка.

Варен боб, чай.

Раздаден –

п а я т.

Край.

Х

 Х Х

 Х Х Х

 Х Х Х Х

  Х Х Х Х Х

 

  https://www.youtube.com/watch?v=3Bf9niztf5E

  https://www.youtube.com/watch?v=K4jmQ0GypSQ

 

  В апевната копродукция с кодово название „Специална телесериална убийствено-изплашителна операция Хор-рър“ /СТУДИО Х/ на БНТ /Боб и Ник Техника/ и ГГЛ тв /Гладиолена, Гном, Лайя/ участие взеха следните лирически персонажи:

 

  Борислав Зимзеленски /Боб/ пенсионер, градинар. Собственик на имот – триетажна вила с двор в покрайнините на Приморско, близо до устието на р. Ропотамо. Страстен любител на телевизионни сериали, бивш служител на дирекция ГАДеБОБ.

 Гладиолена Зимзеленска /Глад/ негова съпруга, каратистка, телевизиофобка, техникофилка.

 Никифлор Влудимиров Разпътин /Ник Техника/ – телевизионен техник, нещатен рекламен агент на ДС /Държавна спа-сигурност/, фитнесо- и мацкофил, щатен любовник на Гладиолена.

  Котката Лайя щатен домашен любимец, нещатен телезомботърсач под прикритие.

  Дъбът бонсай Гном Пном-Пънвнос от Камбоджа, таен привърженик на „Червените кх-мери“, фатално попарен от чаша горещ зелено-черен цейлонски чай още в началото на сериала и така безславно изваден от строя.

 

  От съображения за сигурност не бяха включени следните персонажи:

 

  Гарванът гробар Невър Невър-Голям-Мор поради завидните му умствени качества, добра памет и способност да заучава отделни думи – за да не издаде предварително сюжета.

  Козелът Коз Льо от френски произходстрастен любител на бобови нас/л/аждения и обитател на двора заедно с шест кокошки голошийки и девет галски гащати петли, гостуващ по време на събитията на ирландския си пети крилат братовчед Коз О’Дой – за да не се върне внезапно и да не изяде без време боба Боб.

 Английският сетер с македонски корени сър Войнолюбиша Самарканджич-Сандански III-ти / с прякор Кау-Бау-Мяу-Бед-Бой/, който още преди началото на сериала беше продаден конспиративно за един /1/ пробит долар  и един /1/ танкер с петрол на шейха на Дубай Абу Дабий-Дано-не-Бий.

 

Всяка прилика с наши и чужди личности и събития от съвременността и близкото минало е лъжлива!

 

Правете любовна лирика /па било тя и хор/ова/ърна/, а не война!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Мария Димитрова Всички права запазени

/сериен хорър/
Ствол тънък, блясък.
„Ник мъртъв? Гад!“,
вик кански.
Душно… ...
  242 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??