15.04.2017 г., 8:35 ч.

Април 

  Поезия » Философска
2292 25 20

 

Не вярвайте

в безсрамника Април.

Щурее много.

Млад е. Невъздържан.

Къде ли и с коя ли не е бил,

разказва ли ви – откровено лъже.

 

А аз повярвах.

Тоя мил хлапак

със грейнала усмивка до ушите,

ми връща младостта незнайно как

и разкрасява до една жените.

И те променят

рязко своя вид.

Обличат нови,

пролетни одежди.

Танцуват с ветрове.

Цъфтят.

Жени!

Април ги баламосва със надежди.

 

Превръща се във вихър и така

наднича под полите им невинно.

Не е за него

времето река,

а трийсет дни любов

и вяра силна.

Че всичко посадено

ще кълнѝ.

Ще разцъфти.

Дай боже и да върже.

Април живее само трийсет дни,

но в нас оставя

чувството на дързост.

© Александър Калчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??