28.03.2020 г., 20:02 ч.

Април 

  Поезия » Друга
504 0 0

С целувката си будиш пустата земя.

Докосваш с длан гальовно всяко малко цвете.

Под пръстите ти цъфват първите цветя,

събудени от сън под снеговете.

 

Април от цветен дъжд,

поляни с маргарити,

чадъри от глухарчета,

свенливи теменуги.

 

Милваш с топъл вятър

брезите и тополите.

Обкичваш всяко клонче

със нежни цветове –

на ябълката в двора и стария бадем.

 

И всяко клонче вдишва,

от този аромат

на люлякови нощи,

омайващи душата

сред този цветен свят.

 

И случва се магията –

топла нежност във вените ни плисва.

във рокля от коприна,

със цветни пеперуди.

© Румяна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??