АПРИЛСКИ ЗАЛЕЗ
Мечтаех тази приказна пролет
да събирам в шепи априлския дъжд.
В този месец, красив и лъжовен,
нещо в мен се разби изведнъж.
Рисувах слънца върху мокър прозорец.
Дъждът ги триеше уж на шега.
В локвите мойто лице той рисуваше,
натъжено за своите много слънца.
Зная аз, че април е лъжовен!
Мойте мисли са част от априлски ден.
През април мойто слънце залязва,
но духът ми не може да бъде сломен.
© Иван Иванов Всички права запазени