Apr 4, 2008, 5:33 PM

Априлски залез 

  Poetry » Other
607 0 4

АПРИЛСКИ ЗАЛЕЗ

 

Мечтаех тази приказна пролет

да събирам в шепи априлския дъжд.

В този месец, красив и лъжовен,

нещо в мен се разби изведнъж.

 

Рисувах слънца върху мокър прозорец.

Дъждът ги триеше уж на шега.

В локвите мойто лице той рисуваше,

натъжено за своите много слънца.

 

Зная аз, че април е лъжовен!

Мойте мисли са част от априлски ден.

През април мойто слънце залязва,

но духът ми не може да бъде сломен.

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??