20.04.2023 г., 18:28 ч.  

Априлското въстание 

  Поезия » Гражданска
570 0 0

Тънеше в нещастието си раята,

великият Апостол не беше жив,

но народът пожела свободата

и повтори подвига му красив!

 

Сред възторга от борбата,

макар народът да бе слаб,

усети, че ще дойде светлината,

не искаше да бъде вече раб!

 

Копривщица беше първа,

после Клисура се надигна...

хиляди паднаха сред кърви,

но спасението се постигна!

 

Нека да помним и днес

техните жертви смели,

ако искаме да сме с чест,

ако искаме да сме успели!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??