Аромат на липа
и отминала нежност,
избледнели, но смели мечти!
В тях съм пак на дванайсет
и вярвам в копнежа,
изживян без тъга и лъжи...
Коленете ми знаят
да пазят опора,
без от жеста им
грам да боли!
А ръцете ми искат
и дават без ропот
от душата ми -
смях и сълзи!
И съм толкова чиста,
че всичко е бяло -
с красотата на светла звезда!
Аромат на липа
ме изведе обратно -
в същността ми
без грим
и вина!
© Руми Бакърджиева Всички права запазени