25.05.2007 г., 8:04 ч.

АТЛАНТИДА 

  Поезия
595 0 1
АТЛАНТИДА

 

Дворци от мрамор. Пищни колонади.
Разкош застинал в блясък недостъпен,
за взора слаб на всеки простосмъртен,
вторачил се в миража  със наслада.

Забравата със стъпки безпощадни,
отеква из покоите колонни.
А сенките на битките безплодни -
гнездят в праха на сгради и площади.


Помръкналата каменна печал.
И блясъкът предишен, нищетата -
дали сънуват грохота, раздрал
мига, във който гневно океана
изпълни предвещаната закана?!
Какво е "Атлантида" за водата!

© Любен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??