17.08.2016 г., 23:33 ч.

Август 

  Поезия » Друга
1344 2 3

Ветровете на август.

Нищо не боли като тяхната печал.

Предчувствие за есен,

Когато лятото е още в разгар.

Предчувствие за край,

Когато розите още цъфтят,

Спомен за отминалост,

Когато чавките тръгват на път.

 

Ветровете на август.

Листата са още зелени,

Но шепотът им навява смърт.

Луната е в облаци дантелени,

А сенките им сеят скръб.

Нищо не е свършило,

Но болката тлее като жар.

Лятото е все още тук,

Но вече вилнее есента.

© Ваня Накова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??