АВГУСТ
(безглаголно)
Лято, гара, влак, багаж,
слънце, въздух, плаж, море,
лодка, бриз, вълни, мираж
и безоблачно небе.
Август, гризната Луна,
Персеиди през нощта,
звезден дъжд и тишина,
топла вечер - красота.
В тишината тя и той,
лудо биещи сърца,
миг вълшебен, страст, покой,
две усмихнати лица...
Август, чайки, смях, прибой,
лято, радости безброй!
Николай Димов
© Николай Димов Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите »