5.08.2024 г., 16:43 ч.

Август на хълма 

  Поезия
90 2 2

АВГУСТ НА ХЪЛМА

 

... с дълга мантия от вятър Август в залеза върви,

сякаш бавен Император! – ляга в жълтите треви,

в шепите на сто хетери чезне в миг, по-къс от вик,

казва ми: – Ела, Валерий? – лятото е само миг! –

днес сме тук, а утре няма да ни има – въобще.

 

Чезнем по един, по двама, тъй нестигнали стоте.

В жлътналите треволяци в мен щурчето гъне гриф.

Бог невям ми праща знаци, че все още дишам – жив?

Хълтам в пустошта безмълвна със Вълшебния килим.

Август – с мантия на хълма ще ме вейне – яко дим.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??