2.06.2011 г., 14:02 ч.

Аз - Човекът 

  Поезия » Философска
518 0 1
"Аз - Човекът"
Аз заклах Авел,
жертвах родния си брат.
Аз виех като звяр към Луната,
стъпил върху купчина смачкани тела.
Аз разпъвах хора на кръст
и се наслаждавах на мъките им.
Аз плюх в лицето на Исус,
обричайки грешната си душа на вечно страдание.
Аз превърнах вярата в омраза
и истината в лъжа.
Аз сеех смърт по бойните полета
и крещях като побесняло животно, вкусил плътта.
Аз разстрелвах невинни,
изваждах очите им и пиех кръвта им.
Аз издигнах мрачни затвори
и ги напълних със страх.
Аз направих от ближните си роби
и наблюдавах как се гърчат в краката ми.
Аз забих стоманени жила в плътта на майката Земя
и се наслаждавах на агонията и.
Аз изгубих себе си в мрака,
превърнах живота във смърт и Рая във Ад.
Аз бях.
Аз - Човекът...

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ето, това е истински стих, харесвам и другите ти творби, но този е най-най-най!!!!!
Предложения
: ??:??