16.07.2007 г., 9:43 ч.

Аз исках... 

  Поезия
662 0 9
 

        Аз исках много повече от шепа вълна,

        а ти така и не усети, не разбра,

        в ръба на самочувствието си се спъна

        и всичко в миг се разлетя.


        Аз исках много повече от шумна вечер,

        от глътка вино и парче месо

        и завършек, стигащ много по-далече

        от струи похот в неоправено легло.


        Аз исках много повече от влажни шепи,

        исках нежна и обичаща ръка,

        повече от допирите слепи,

        търсещи интимна топлина.


        Аз исках много повече от непознато утро,

        изгрев във безжизнени очи,

        банкноти свити, няколко монети,

        сбогуване, което ще горчи.


        Исках много повече от мимолетна радост,

        много повече от полова любов,

        не го усети, не разбра, за жалост,

        че бях за много повече готов.




© Деян Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??