Отскоро се гневя на две клишета,
и обземат ме низки страсти.
Първо, че само силните имат късмет,
и второ – нямало пълно щастие.
В коя точно част се намирам,
щом съдбата ме срещна с тебе?
Да покълнеш от вярата ми преди умиране,
а за живот да не стига време...
Ще забръмчат безброй съвети
по канала на плоската мисъл,
от рода – да загребвам с шепи,
всичко хубаво, що ми е писано...
Е, добре де, по тая логика
половината век съм проспал,
в сън единствено, дето помня,
че за тебе съм си мечтал!
Но признавам си – в ланска пролет,
почнах вече да се събуждам,
и в душата ми живна воля
от теб наяве, че имам нужда.
И светът ми се стори познат.
Взех наум и на глас да смятам.
Че ти си по-ценна от злато,
любовта ми подшушна да чакам.
Та нали накрая излезе сметката.
Късметлия съм се родил!
Сега да ме хвърлят на смет,
току-виж съм я позлатѝл...
©тихопат.
Данаил Антонов
23.03.2024
© Данаил Антонов Всички права запазени