5.04.2024 г., 21:44 ч.

Аз найдох те 

  Поезия » Любовна
90 0 0

Аз найдох те - тъй дивна, многодъждна.

Сърце лъчисто подарих ти смело.

Дочу Христос молитвата ми тъжна

в порухата на родното ни село.

Без всичката остала тежкотѝя

сме чисти, устояли на съблазън.

Реката на живота да изпия

без теб ще бъде смъртната ми казън.

Ще зайде слънце, двама в маранята

забравяме напрежните проблеми.

Нима наужким съществува лято,

щом миговете тук са споделени? 

От вѝсовете хладни и просторни

се носи на усоето шептежът.

Да случим двама лихия ни спомен

за вечните обичане и нежност.

© Йотор Амер Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??