9.12.2007 г., 15:52 ч.

Аз не вярвах в Коледа 

  Поезия » Гражданска
655 0 5

Аз не вярвах в Коледа,
аз не вярвах в песни, аз не вярвах на шеги!
Аз не карах колела,
аз не откликвах на молби!

Този месец Декември - старият снежко.
Той е толкова весел и забързан!
Всеки се прибира в къщи уморен и дишащ тежко,
за чаша чай или какао вързан.

Този месец е за мен магия!
В него времето спира и ни подготвя
за предстоящата година.
Прозорци изрисувани със снежинка бледо мокра.

Тогава всичко е безмерно,
чувстваме, че всичко днес е вечно!
Тогава всички сме заедно, а другите не са отделно!
Тогава думичката "Заповядай" чувам често!

А колко му трябва тогава на един човек?
Малко сняг и детска наивност?
Трябва му един Коледен портрет
на една добра и честна човешка креативност!

А просто един ден наречен "Коледа"...
Той е обобщение на цялата човешка добрина.                                                           Тогава не е лято, не е дошла и пролетта!
Но само тогава пеят в душите ни цветове и птички!

Най-студеният месец,
но същевременно най-топлия в сърцата!
Пътят към душите става тесен,
стават греещи лицата!

В този месец аз вярвам!
Аз вярвам в чудеса!
Не се страхувам да стана, да повярвам!
Не се страхувам да съм малка пред света!

Виждам накичени елхи,
виждам гирлянди и светещи лампички.
Виждам сбъднати мечти!
Виждам светещи от топлина и уют стаички!

Да, аз вече виждам Коледа!

Да, аз вече вярвам в нея!

Но за нея не съм се молела.

Не, но с нейния дух живея!

На Коледа нека всички вярваме!
На Коледа нека топлим чуждите сърца!
Нека да се усмихваме, нека да се радваме!
Да, Коледа ще сбъдне всяка твоя мечта!

© Милена Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво, Мими!!! Изпълнено е с философия и размисъл!!!Поздрави!!!6!!!!
  • Всеки твой ден да бъде като Коледа, Мими !
    Поздрави !!!
  • Еми отговорът е много простичък, Мими - защото има дяволи сред нас.
  • Еми и аз това се питам...Защо не може всеки ден да е така!
  • Чудесно, но... ако си щастлива само на Коледа, горко ти, тогава всички ставаме "добри", милосърдни, даряваме, усмихваме се. Защо не сме такива всеки ден?
Предложения
: ??:??