8.12.2021 г., 23:42 ч.

Аз от кои съм 

  Поезия » Свободен стих, Друга
692 1 1

В тези тълпи от хора,

Смъртта вижда единствено пълните с живот. 

Вижда собствената им светлина как изригва наоколо. 

Вижда другите как са привлечени неудържимо от нея и от топлината, която създава. 

Вижда усмивките и радостта, с които заразяват всеки доближил се.

Вижда всяка една нишка на привързаност и любов.

Смъртта вижда само наистина живите.

И ги прибира -

както всеки един, който отчаяно иска онова, което му липсва.

Затова толкова мъртви души продължават да крачат, виждам ги.

 

Аз от кои съм, 

щом все още съм тук?

 

 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всеки тук на земята е дошъл с някаква мисия и когато свърши срокът за нейното изпълнение, тогава идват за него. Очевидно,твоята не е свършила. Животът има още нужда от теб!
Предложения
: ??:??