29.10.2017 г., 0:19 ч.

Аз съм българче 

  Поезия
1396 2 10

Аз съм българче, 

расна в  чудна страна -

древна и хубава,

с пълни земни недра. 

 

Аз съм българче, 

гордо, свободно

и за мен няма по-свято

от огнището родно. 

 

Аз съм българче 

с длани прегърнало

планините, морето, полето

и съхранило ги навеки в сърцето. 

 

Аз съм българче, 

по рождение, едно

клонче от голямо дърво. 

Със задължение

да пазя традициите -. 

да подквасвам мляко

и играя хоро. 

 

 

 

 

 

 

 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Аз съм българче »

16 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??