18.04.2015 г., 23:13 ч.

Аз съм като всички 

  Поезия » Гражданска
379 0 0

АЗ СЪМ КАТО ВСИЧКИ

 

 И аз съм като всички хора,

дойдох да мина през света.

Играх  с връстниците на двора,

прескачах и  със тях плета...

 

Рушах аз селските  забрани,

напук на всички от рода,

пребърквах изби и тавани,

до нещо да се добера!

 

Аз тръгнах в нашто училище,

с цървули свински и с калпак,

а в празник в селското хорище,

мечтах да съм голям юнак.

 

Не съм избирал свойто село,

рода си, своята страна...

В живота влезнах неумело.

И после страдах от това.

 

И стореното от рода ми,

се трупаше на моя гръб.

В написаните детерамби,

скърбях  със неговата скръб!

 

Държах на рода Делийвански,

не давах  да му падне прах

и никога не писнах кански,

и крушите си не обрах!

 

Намразих доста хора в село,

защото те не бяха „хас”

и подчертавам тук дебело,

когато  бяха срещу нас!

 

Не исках с тъпата ракия,

Съдбата си да свържа аз!

Да бръкна в  селската  помия...

Да сложа глупостта на власт !

 

Избягах и от ТКЗС-то,

защото   то не бе за нас,

живях във битки общо взето

и доживях до този час!

20.09.2014г.Драгойново

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??