27.11.2013 г., 16:39 ч.

Аз съм тази... 

  Поезия » Любовна
778 0 4

Аз съм тази, която не може
в твоя свят (стъкленица) топлина да намери.
И онази, която вечер в твоето ложе
в постеля студена вечно трепери...

 

Аз съм тази, дето все е самичка

в твоя свят (златна клетка) лишена от ласки.

И онази, безкрилата, влюбена птичка,

тихо плачеща, скрита зад своята маска...

 

Аз съм тази усмихната кукла

в твоя свят (театрална пиеса) без думи.

И онази безгласна, изтъркана буква,

която ти пише писма във съня ми.

 

Аз съм всички онези неща,

в твоя свят (огледало) ненамерили кътче.

И онази разбита на парчета душа,

като захар в кафето горчиво потънала...

 

Аз съм истинска... само ме виж

в дълбините на твоята кула от пясък.

Потърси ме. Остана един само миг...

после дулото... щрак... потъвам в отблясъка...

 

 

Посветено на "позлатените кукли", непазнали истинската любов...

© Биляна Битолска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??