31.10.2007 г., 11:55 ч.

Аз вече съм те виждала 

  Поезия » Любовна
1009 0 23

Запомних те, аз вече съм те виждала,
нахално в огледалото ми се присмиваш
и колко пъти яростно съм те обиждала,
а ти не спря сълзите ми да изпиваш.


 

Бездомна си, нали? А бях те приютила...
Отгледах те на топло - до сърцето ми!
От премълчани думи днес съм се напила.
Не виждаш ли? Треперят в такт ръцете ми!


 

Познаваш ме, кога ли съм те лъгала?
Дори не знаеш колко честна съм била!
А смееш се, че все се гуша в ъгъла,
но винаги съм там, когато съм сама.


 

Любов, а като човек ме гледаш - жива.
И кога си го решила - да си тръгнеш?
Последната сълза сбогуващо измива
страха, в ушите ми безгласно гъгнещ.
 

 

© Елица Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??