4.12.2007 г., 21:44 ч.

Аз все още го обичам 

  Поезия » Друга
845 0 19

 

Аз все още обичам -

 

оня свободен мъж

 

с лице от слънцето загоряло,

 

белязано от камшиците

 

на житейските бури,

 

с очи, по-чисти от извори,

 

с чело, небето подпряло,

 

с коси, посребрели от мъдрост,

 

с уста, заклета във истина,

 

с усмивка, по-топла от лято,

 

с думи, по-вярни от притча,

 

с тяло, жигосано с белези

 

от силните удари на съдбата,

 

с ръце, по-нежни от вятър,

 

с шепи, щедро даряващи

 

(не ограбващи) радост,

 

с юмрук, по-корав и от камък,

 

с нозе, по-здрави от корени,

 

със сянка, по-хладна от дъбова,

 

със сърце, по-златно от злато,

 

с криле, по-силни от Орлови,

 

с душа, по-чиста от ангелска,

 

с обич, по-силна от бащина,

 

с вярност, по-силна от кръст,

 

с мисъл, по-волна от птица,

 

със страст, по-гореща от огън...

 

Ах, как го обичам, Господи!

 

(Остава и да го срещна...)

                             

                               04.01.2007г.

© Даша Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??